Vybíráme podlahu - laminátová podlaha

Datum článku: 11.8.2015

Jen těžko byste našli podlahovou krytinu s mnohostrannějším využitím, než je laminát. Kromě řady barev a povrchových úprav si můžete vybírat také z různých metod instalace. Zde se dozvíte základní informace o laminátové podlahové krytině.

Vybíráme podlahu - laminátová podlaha

Jak se vyrábí

Laminátovou krytinu byste neměli zaměňovat s krytinou z předpřipraveného dřeva. Obojí se vyrábí z více vrstev materiálu spojených k sobě pro dosažení síly. Laminátové podlahy však mají vrstvy z více různých materiálů, jako je umělá pryskyřice, dřevní vlákno a papír (materiály se liší podle výrobce), které se k sobě slisují, aby vznikl výsledný produkt.

Z podlahové krytiny se pak vyrábějí podlahové desky. Na povrchu laminátové desky se ve skutečnosti nachází fotografie natištěná na tenkou dekorativní vrstvu, která se pak ošetří ochrannou vrstvou. Vysoké rozlišení fotografie umožňuje velmi autentický vzhled krytiny a výsledný materiál se na dotek podobá kuchyňské pracovní desce.  K dispozici je řada vzorů, od struktury dřeva až po různé barvy.

Instalace

Laminátové podlahy jsou plovoucí podlahy v tom smyslu, že se nepřipevňují k podkladu. Krytina se prodává jako desky s perem a drážkou a desky se do sebe jednoduše zacvaknou. Laminátovou podlahu můžete instalovat v kterémkoli patře domu.

Protože je odolná a snadno se čistí, je ideální do kuchyně, koupelny, prádelny nebo do kterékoli místnosti s velkým provozem. Při správné přípravě je možné ji instalovat také na beton, vinyl, dlaždice a dokonce i na (připevněný) koberec.

Podobné články

Egger prezentuje nové laminátové podlahy
Egger prezentuje nové laminátové podlahy
„Always up to date“: Nová kolekce laminátových podlah od společnosti EGGER sjednocuje…
Co je to podlaha?
Co je to podlaha?
Podlaha je stavebním prvkem, jenž je nepostradatelnou součástí každé nemovitosti. Plocha, po…
Jaká umělá podlaha je ta nejlepší
Jaká umělá podlaha je ta nejlepší
Rozhodujete se, jaká podlahová krytina bude vhodná do vašeho interiéru? Dáváte přednost…